Açıklama
Labaqua HPLC, sıvı kromatografi yöntemlerinin gereksinimlerini karşılayan çok düşük organik karbon (TOC) içeriğine sahip su üretir. Labaqua HPLC suyu bazı mikrobiyolojik ve moleküler biyoloji uygulamalarında da kullanılabilir.
Labaqua ultra saf sisteminin herhangi bir konfigürasyonu hem ultra saf hem de saf su üretir. Ultra saf (Sınıf 1) su, ön paneldeki kullanım noktası filtresi aracılığıyla dağıtılır. Saf (Sınıf 2) su doğrudan depolama tankından dağıtılır.
Labaqua ultra saf su, bunlarla sınırlı olmamak üzere en zorlu uygulamalar için kullanılabilir: İnorganik eser analizi, Sıvı kromatografisi, Hücre kültürü, Moleküler biyoloji.
Labaqua sistemi tarafından üretilen 18,2 Mega — Ohm*cm (0,055 μS/cm) dirençli ultra saf su, ilgili tüm standartların (ISO 3696 Sınıf 1, ASTM Tip I, CLSI Tip I) gerekliliklerini aşmaktadır. Arıtılmış su bir depolama tankında toplanır. Entegre bir devridaim sistemi, tutarlı su kalitesi sağlar ve toplam organik karbonu (TOC) çok düşük seviyelere düşürür: <5ppb.
Labaqua sistemleri tarafından üretilen saf su, ISO 3696 Derece 2 su gerekliliklerine uygundur ve laboratuvar malzemelerinin yıkanması, ıslak kimya yöntemleri, alev spektrofotometreleri vb. için kullanılabilir.
Tüm Labaqua sistemlerinde su kalitesi göstergesi için renkli grafik LCD ekranlı bir kontrol cihazı bulunur. LCD ekran, sistem durumu hakkında gerekli tüm bilgilerin yanı sıra sistem akış şeması, kalan ön filtre ömrü ve deiyonizasyon (DI) modülü performansı hakkında da bilgi sağlar. Akıllı DI modülü izleme sistemi aynı zamanda işletme maliyetlerinde de azalma sağlar. Kullanıcıya DI modülünü yalnızca modül hizmet ömrünün sonuna yaklaştığında değiştirmesi talimatı verilir.
Tüm kartuşlara ve filtrelere kolayca erişilebilir ve bunları değiştirmek için hiçbir alete gerek yoktur. Labaqua sistemi bir laboratuvar tezgahına kurulabilir veya duvara monte edilebilir.
Özellikler:
- Hacimsel dağıtım – kullanıcının her dağıtım döngüsü için doğru dağıtım hacmini ayarlamasına olanak tanır. Dağıtım hacmi klavyeden veya “öğretme” modu kullanılarak ayarlanabilir.
- Su kalitesi – gömülü devridaim döngüsü, istikrarlı üstün su kalitesi sağlar ve Toplam Organik Karbonun (TOC) pratik olarak ortadan kaldırılmasına olanak tanır.
- Düşük işletme maliyetleri – deiyonizasyon ve cilalama modüllerinin performansı sürekli izlenir. İzleme algoritması, modüllerin değiştirilmesi yalnızca hizmet ömrünün sonuna yaklaşıldığında talep edildiğinden işletme maliyetlerinin azaltılmasına olanak tanır.
- Toplam organik karbon (TOC) monitörü – organik kirleticilerin suyun iletkenliği üzerinde etkisi olmayabilir, bu nedenle iletkenlik sensörleri TOC izleme için kullanılamaz. Bu nedenle TOC seviyesini ölçmek için özel bir TOC izleme modülüne ihtiyaç vardır.
- Renkli grafik LCD ekran – sistem bileşeni durumu, sezgisel bir renk düzeniyle (Yeşil/Sarı/Kırmızı) ekrana yansıtılır.
- Sistem akış şeması – tüm bileşen durumunu ve su kalitesi parametrelerini bir bakışta gösterir.
Labaqua sistemleri şunları içerir:
- Pompa artırmak
- Ön filtre seti
- Ters osmoz modülü
- Deiyonizasyon modülü
- Son aşama parlatma modülü
- Entegre 2. Derece dağıtım valfine sahip 30 L depolama tankı
- Devridaim sistemi
Modele özel modüller:
- Labaqua Trace – Kullanım noktası mikrofiltresi
- Labaqua HPLC – Kullanım noktası mikrofiltresi, TOC monitörü
- Labaqua Bio – Kullanım noktası ultrafiltresi, UV sterilizasyon modülü, TOC monitörü
Sistemin teknik spesifikasyona uygunluğu aşağıdaki minimum musluk suyu gereksinimlerine uyulması ve kullanım kılavuzunda belirtilen bakım gereksinimlerinin zamanında yapılması ile sağlanır.
- Besleme suyu türü: İçilebilir
- Minimum basınç: ≥ 0,5 bar
- Maksimum basınç: ≤ 5 bar
- İletkenlik: <1300 µS/cm
- Sıcaklık: 5 ila 35°C
- PH: 4 – 10
- Kirlenme İndeksi: <10
- Demir: CaCO3 olarak <0,1 ppm
- Alüminyum: <0,05 ppm CaCO3 olarak
- Manganez: CaCO3 olarak <0,05 ppm
- Serbest Klor: <1 ppm
- Langerier Doygunluk İndeksi: <+0,2
- TOK: <2000 ppb